Amasya Dernekler Federasyonu proje tanıtım programına Adef 2022 Ferhat ile Şirin Öykü Yarışması jüri üyesi olarak yarışma konusunda bilgilendirme yapmak için katılım sağlayan Gazeteci Yazar Gülden Kılıç bu kez kalemini Adef Programı için kullandı.
Amasya Dernekler Federasyonu 2006 yılında kurulduğundan beri pek çok başarıya imza atmışken birbirinden özel ve anlamlı toplantıyada ev sahipliği yapmıştı.
2021 Aralık 26 sında Göreve gelen Genel baskan Turan Sayar ve Ekibi. Yönetimlere projelerle gelinmeli .Proje Yönetimlerin Asıl amacı olmalı dedirtecesine 27.03.2022 pazar sabahı İstanbul K.Çekmece Belediyesi Nikah Sarayı Büyük salonda Projelerini Amasya'mız Temsilcisi Protokol ve Hemşeri Derneklerimizin başkan ve yönetimlerinin Katıldığı Ortamda yapmıştı.
Organizasyona pek çok Amasya'mızın Protokol Temsilcileri ve hemşeri derneklerimizin başkan ve yönetimleri katıldı.
Federasyonun gerçekleştirdiği projelerin içinde yer alan 2022 Amasya Dernekler Federasyonu Ferhat ile Şirin Öykü Yarışması da bir ilk. Bu özel yarışma içeriği ile ilgili olarak öykü yarışması jürisinde yer alan Gazeteci Yazar Gülden Kılıç 'da davet edildi ve yarışma içeriği ve yarışmanın önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.
Gülden Kılıç gazeteci yazar kimliği ile ulusal bir basın yayın kurumundaki görevleri nedeniyle de iyi bir analizci ve yorumcu.... Ayrıca ‘Kendine Dayanıyor İnsan’ adlı bir öykü kitabı da bulunuyor.
ADEF Proje Tanıtım Kahvaltı Programımız ile ilgili bizlerle fikirlerini şöyle paylaştı:
''Dernek denildiğinde hepimizin aklına çoğunlukla sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri gelir. Çünkü Türkiye’de sivil toplum kuruluşları “hemşehri” kavramından doğan duygular, yardımlaşmalar, paylaşımlar ve ihtiyaçları esas alarak kendilerine bir çerçeve çizer ve misyon edinir. Çoğunlukta piknikler, şenlikler, memleket çocuklarına burs verme, ticari ve yardımlaşma faaliyetlerinde bulunulur.
Ayrıca dernekler büyük kentlerde memleketimizle ve kendi çevremizle bağımızı koparmamamızı sağlar, aidiyet duygusu ihtiyacını karşılar bir yerde. Aslına bakarsak adında bilim, sanat, kültür yazan pek çok derneğin lokal ve yerel olmaktan çıkamadığını görürüz. 27 Mart tarihinde Amasya Dernekler Federasyonu’nun akademik, ticaret ve kültürel faaliyetleri üyelerine tanıttığı bir organizasyona konuşmacı olarak katıldım.
Federasyonun Ferhat ile Şirin Öykü Yarışması ile ilgili detayları ve edebiyatın önemine ilişkin açıklamalarda bulundum. Böylece hem Amasyalıları hem de Federasyonu ve faaliyetlerini yakından izleme imkanım oldu. 1.000’e yakın Amasyalının ve farklı STK’lar da katılım sağladı. Etkinliğin her aşamasında, Federasyonun kendini klasik dernek ya da STK modellerinin çok ötesinde bir yere konumlandırdığı anlaşılıyordu.
Ticaret, eğitim ve edebiyat alanlarında önemli adımlar atarak hem kendini konumlandırdığı yeri sağlamlaştırmış hem de üyelerine gerçek manada fayda sağlamayı hedeflediği görülmekteydi. Federasyonun “hayret”le izlediğim projelerinden biri Amasya Akademi’ydi. Türkiye’nin geleceği olan gençlerimizin eğitimlerine büyük bir katkı vermek hedeflenmiş oldukça kapsamlı bir projeydi. Bugüne dek gençlerin eğitimlerine yönelik bu denli kapsamlı bir projeyi ancak resmi kurumlarca yapıldığına şahit olmuştum. Diğer proje ise Amasya Ticaret portalıydı. Bir diğeri ise şahsımın sunumunu gerçekleştirdiği Ferhat ile Şirin Öykü yarışmasıydı. Organizasyon boyunca samimi, sıcak ve dostlukların kuvvetlendiği bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşadım. Öte yandan bir STK’nın edebiyata, sanata, Türkiye’nin eğitim ve ticaret anlamında geleceğine sunduğu katkıya da şahit oldum.” dedi.
Gözlemlerini ve izlenimlerini paylaşan Gazeteci Yazar Gülden Kılıç, aynı zamanda Ferhat ile Şirin Öykü Yarışmasında jürilik görevleriyle de Federasyonumuzun çalışmalarına katkı ve katılım sağladı. Gülden Kılıç’a Adef ailemiz ve camiamız adına teşekkür ederiz.